24/12/13

Cara melupakan kekasih hati

Assalamualaikum w.b.t

ok.hari ini mas nak share tip untuk melupakan kekasih hati. common bro..baru putus cinta..bukan bercerai lagi..ok,tips ni bagus untuk anda yang ingin melupakan 100% kekasih anda yang tinggalkan anda.

yang pertama :

pergi ke dinding @ cari lar tempat yang ada batu-batu contohnya sungai.  haa,nampak batu kan??keras kan..korang hempuk kepala korang dekat situ.mas yakin 50 % korang dapat lupekan  boyfren @ girlsfren korang.

yang kedua :

ok.langkah yang kedua untuk melupakan kekasih hati anda. adalah dengan menggunakan air sabun. tak pun air chloroc..hah.korang ambil sedikit air dan sedikit sabun serbuk.campurkan sehingga sebati .then minum..sebab ape guna air sabun?korang nak tau sebab pe..sebab air sabun tu kan function dia membersihkan kotoran degil.mana lar tau kan.kot2 kekasih hati korang tu degil..boleh jekan??

yang ketiga :

Yang ketiga adalah dengan mengambil air sembahyang dan pergi sembahyang..sembah diri kepada Allah s.w.t kerana Dia merancang segala ketentutuan yang terjadi.


jika terjadi sesuatu kepada korang,pihak kami tidak bertanggungjawab.
ini hanyalah sekadar perkongsian,gurau-gurau sahaja.
nak lebih lawak lagi, pergi Sini
Mas pasti di sana lebih lawak lagi..gelak jangan x gelak

komen cikit..
sekian wsalam..

20/12/13

Letak Iklan Nuff Nang Dalam Blog

Assalamualaikum w.b.t

first pergi kesini login  Nuffnang  dulu
lepas login korang tgk gmbar di bawah.

step 1 :
tekan manage blog



Step 2 : 
Tekan add a unit


Step 3 :
pilih kod  1,2,3

kalau kod 1 diletakkan di bahagian header.
cara nya : pergi ke layout > add a gadget > & pilih html/java > copy kod bahagian header dlm html/java

kalau kod 2 untuk bahagian sidebar .
caranya sama sahaja dengan diatas.
pergi ke layout > add a gadget > & pilih html/java > copy kod bahagian header dlm html/java

kalau kod 3 untuk diletakkan dalam entry. hmm,
caranya : pergi ke template > edit html > cari kod ini  <data:post.body/> & tekan enter dua kali
seterusnya copy kod dibawah dibawah kod <data:post.body/>

<script type='text/javascript'>
nuffnang_bid = &quot;4937143946cf9210571024e26e15d922&quot;;
document.write( &quot;<div id='nuffnang_lr'/>&quot; );
(function() { var nn = document.createElement(&#39;script&#39;); nn.type = &#39;text/javascript&#39;;

nn.src = &#39;http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js&#39;;

var s = document.getElementsByTagName(&#39;script&#39;)[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling);
})();
</script>


nota : warna merah tukar kepada nombor nuff nang anda sendiri.


14/10/13

Tempahan Edit Blog

❤ بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم | لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl ❤


Assalamualaikum ...sesiapa yang berminat untuk membuat tempahan edit blog daripada Mas bole inbox mas di  Facebook..sebarang pertanyaan boleh hubungi mas di facebook, email masturagrik@gmail.com & Whatapp 012-540 3307
Syarat tempahan :
  • Betul-betul serius sahaja
  • Bayaran tidak boleh dituntut semula 
  • Proses mengambil masa dalam sehari lebih.
  • Bayaran melalui BANK IN/ TRANSFER (MAYBANK
  • Tempah dahulu..Apabila sudah berpuas hati baru buat pembayaran ke no akaun yang diberi kelak
  • Perkhidmatan doodle tidak disediakan
   Jika berminat,sila hantar detail seperti berikut :

 Jika berminat untuk edit full blog ,sila hantar detail seperti berikut :
  • email & password / invite Mas as admin at your blog :
  • theme blog : (kalau nak bg cth blog org lain pn tak pe)
  • colour blog : 1/2/3 (campur + lagi comel)
  • coloum : 2/3 (sidebar blog)
  • header : (nk tulis ape tjuk blog korang lau bole jgn pnjg2,x cntik)& lg 1,korang bole draw header yg korang nak & hantar  kepada Mas)
  • gambar untuk letak diheader : (link gambar) (klau nak letak gmbr,xnk xyh bg)
  • description : (ayat nk letak bawah header) (cth : love Allah b4 you love sombody)
  • footer : nk tulis ape???
Tempahan edit blog Full Packages blog  Rm30..Jika ada promosi, sebanyak 50% akan ditawarkan kepada penembah blog..

Full Packages blog includes : RM30 / MYR30
  • Design Header
  • Cantikkan Post Title 
  • Cantikkan Sidebar Column
  • Cantikkan Post Divider
  • Design Background
  • Design Menubar
  • Cantikkan Footer Blog
  • Social Network Icons
  • Coding & Installation
terima kasih kerana mempercayai Mas untuk mengedit blog kalian..
Sekian dahulu...wsalam.....


13/02/13

About Me


Siapa MASTURA AZIZ???

Nama diberi Mastura Aziz puteri kepada salah seorang eh,memang sorang je pn puteri dalam keluarga Mas...hehe..ank Mr. right & Mrs right..hahaha..poyo aku dah datang..ok,now im still at home (*skrg sambung study dah) at bumi Allah..where??Perak mali..bukan anak mami ah..

Cinta ....???
First love with LEE MIN HO

Study .....or kerja ???
Mas sekarang masih study lagi.selepas tamat spm.mas masuk tingkatan enam je.mas amik subjek Ekonomi,Bahasa Melayu,Pengajian Am & Pengajian Perniagaan.hmm tidak lupe,MUET (Malaysian University Malaysian Test).terpaksa la kau.kalau tidak enggak mahu lo amik.now.im waiting for my STPM RESULT...just wait & see..hopefully success..Amin...doakan mas berjaya dunia akhirat....

*Sekarang Mas tengah sambung study dekat UPSI Tj Malim...Allah....Terima Kasih..Alhamdulillah

Cita –cita ???
Mas ingin Berjaya dalam hidup.semoga menjadi ahli korporat and wife pilot.haha.jangan jealous..mas jugak mengimpikan pergi ke tanah suci makkah bersama ibunda tercinta.Dengan ayah??mustahil lah kot.ayah mas dah lama meninggal,sewaktu mas darjah satu(7 tahun)...AL-FATIHAH....

Laman  Sosial ???
Facebook : https://www.facebook.com/profile.php?id=100008449152796
Twitter : https://twitter.com/mastura_gemini
Ask.FM : http://ask.fm/MasturaAziz318
We Chat ID : mastura_gemini
Whatapps : 012-5403307

done..introduce myself..alah mcm artis ....tak de sape larh nak tau pasal kau... :P