27/11/15

Tempahan Edit Blog Insyirah


Kepada yg berminat untuk membuat tempahan edit blog, boleh layari di http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/10/tempahan-edit-blog.html dan hubungi saya di facebook, email atau whatapp terus ke :

Email : masturagrik@gmail.com
Whatapp : 0125403307

23/11/15

Giveaway Simple by cik akak & sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


1St GIVEAWAY By MB

 1st GIVEAWAY MagicBaked
GiveAway tamat pada 29 November 2015.

Tag : 





Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Ramai dah mencuba Thai Red Tea & Thai Green Tea yang sudah menjadi viral di media social. Rata rata mengatakan keduanya lebih kaw dan lebih sedap. Dried Roselle Tea katanya boleh menurunkan berat badan. Boleh diminum panas atau sejuk. Bancuhan sejuk lebih sedap! Kalau nak rasa kesedapan Thai Red & Thai Green Tea ataupun Dried Roselle Tea ni, jemput sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine. Mana tahu ada rezeki nak rasa salah satu darinya.

Khasiat Dried Roselle Tea
Tinggi kandungan vitamin C & antioksida mencegah penyakit yang berkaitan dengan jantung.
Meningkatkan sistem imun & memberi perlindungan dari radikal bebas.
Baik untuk kecantikkan kulit.
Melancarkan sistem penghadaman & membantu penurunan berat badan.
Meredakan panas badan.
Memutihkan kulit
Mengurangkan kolestrol
Mengekalkan badan yang sihat
Klik banner untuk sertai Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Syarat ² Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Like Fanpage Blog Azhafizah




Follow Blog 


www.azhafizah.com | nadinesblog.blogspot.my

Follow  Google +

 Nadine Jamal


Follow Instagram

 azhafizahmdnornadines.hutndrajamal 

2. Buat 1 entry bertajuk : Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

3. Copy dan paste code yang telah disediakan di dalam ruangan HTML entry.

4. Publish dan Tinggalkan link entry  & email di ruangan komen entry Thai Tea & Dried Roselle Tea Giveaway by Azhafizah & Nadine

Tempoh Giveaway : 23 November 2015 10:00am- 7 December 2015 11:59pm

Hadiah
1 pek Thai Red Tea x 1 Pemenang

 1 pek Thai Green Tea x 1 Pemenang

1 Jar Dried Roselle tea x 1 Pemenang



Pemenang akan dipilih melalui random picker dan keputusan giveaway akan diumumkan pada 8 December 2015. 

Mini Giveaway by Myra & Ina

Hai assalamualaikum, 


klik banner

Syarat Penyertaan

1. Follow blog  Ina.
2. Wajib follow Instagram (jika ada) @flowery.dot
3. Like fanpage 


Senarai Hadiah

Sweatshirt 2x di Flowery.dot



 Shawl Hanis Zalikha 2x

Crispy choco jar 2x

Necklace 2x di flowery.dot
Pemilihan Pemenang

Blog;
Top Refferal & Random

Instagram; 
1. Like paling banyak
2. Tag paling banyak
3. Random

* Jika peserta melebihi 100 orang, hadiah akan ditambah

Giveaway Bawal Crepe From Muja & Huda


Tarikh tutup ialah :
5.12.2015 pada 11.59pm

18/11/15

Tempahan Edit Blog Utara Selatan

Kepada yg berminat untuk membuat tempahan edit blog, boleh layari di http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/10/tempahan-edit-blog.html dan hubungi saya di facebook, email atau whatapp terus ke :

Email : masturagrik@gmail.com
Whatapp : 0125403307

11/11/15

Giveaway Duit Saku & Bawal Aidijuma By Cik Tulip


Tekan Banner Untuk Sertai

Komen blog Cik Tulip

blog ini bagi saya simple..kemas dan teratur. mudah untuk pengunjung mengunjung blog cik tulip tanpa memakan masa yang lama untuk tunggu loading..

Tag :
1 2 3
Giveaway ini akan berlangsung dari 9 - 30 November 2015 dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 2 Disember 2015.


3D GIVEAWAY BY IY & SYARIZWAN

3D PUZZLE GIVEAWAY BY IY&SYARIZWAN

Tekan Banner untuk Sertai


SYARAT-SYARAT 3D PUZZLE GIVEAWAY

  • Korang mestilah mempunyai blog dan buat satu entry yang bertajuk "3D GIVEAWAY BY IY & SYARIZWAN"
  • Tampal banner kat atas kemas-kemas dalam entry dan link ke url ini atau Blog IY.
  • Giveaway terbatal jika penyertaan kurang daripada 20 orang.
  • Mempunyai alamat tetap di MALAYSIA sahaja.
  • Giveaway ini bermula pada 2 November 2015 hingga 29 November 2015
  • Last, tinggalkan komen beserta link korang di kotak komen blog Ikhwan Yusuff

10/11/15

segmen kembara misteri burung hantu


Tekan Banner diatas untuk Sertai

Syaratnya mudah je :

1. WAJIB follow blog saya - rosnordin
2. buat entry mengenai segmen ini tajuk : segmen kembara misteri burung hantu
3. copy banner di atas dan backlinks ke entry ini
4. dah siap sila tinggalkan link entry anda itu di ruangan komen entry ini ye.
5. yang bertuah akan diumumkan pada 15/11/2015

Segmen berlansung selama 7 hari bermula jam 00:00 6/11/2015 hingga jam 00:00 13/11/2015 - senarai semak KLIK di bawah ye ..Terima kasih :) 

Kem Ke Pantai Sri Murni Teluk Kemang, Port Dickson

salam. alhamdulillah sekarang tgh cuti midsem selama seminggu.smpai ahad ni je..
back to the main topic.

Pada 24-25/10/2015 lama sudah dengan bajet sebanyak rm44 seorang untuk kem ke Pantai Sri Murni Teluk Kemang, negeri Sembilan. nak taip panjang2 macam buat laporan pulak rasa...tapi serius best.kem ini lebih santai, relax.

Kami bermalam di sana means berkhemah..Tenang dan damai...
Yang best, first time mandi pantai..#kesiankatsaya 

ni aktiviti dia utk hari pertama :
- pasang khemah
- ldk (utk malam kebudayaan)
- terokai alam (kutip sampah sekitar pantai)
-bbq (malam)
-malam kebudayaan ( persembahan)

Tema untuk malam kebudayaan adalah Hollywood. Amma..hahaha.. Kumpulan Mas kena menari..Serius..nak tengok balik video tu rasa malu..Hahaha..Semua kumpulan buat memang best..tapi satu kumpulan ni buat..pergh..best gila..diorang dapat parody ..boleh tengok video di bawah ni..Lawak Gila...

video

ni aktiviti dia utk hari kedua :
-senamrobik 
- sukaneka (cari gula-gula dalam tepung)
- sukaneka (sambut getah)
- sukaneka (sambut belon)
- sukaneka (ikat kaki dengan kawan dan jalan)
-bola tampar
-penutup

coret kenangan di masa akan datang..pagi-pagi lg dh ke pantai..hahahha

sukaneka (ikat kaki dan jalan ulang alik)

lawak gila..aku tak boleh serius...tk tahan nk gelak

yg ni main sambut-sambut belon...nasib tak pecah.kalau tk basah la kau

BBQ nyum-nyum

bola tampar..budak laki mmg hebat..jadi tunggul sahaja..hahaha

senamrobik..Peguin punya senamrobik la.dll

sambut belon..aku pn tk tau aksi apa aku buat tu

Gambar nk pegi..Sesaja poyo..

ewah..nak menari lagi la tu.hahah

partner | roomate | ex-housemate | coursemate | pendengar setia kentut mate...hahahah

waktu ni tengok kakak sem 5 tu dok tgkap gmbr..tumpang masuk sekali..hahhaha


serius.tak tahu nak taip apa dh..
tak berapa nak sihat...eseimen pn krik3...Macam banyak jak eseimen sem ni..Ke pembahagian masa tak profesional..Rasanya begitu.. HAhahaa~~~

Sekian.

eh,lupa nak cita..dapat naik banana boat...best gila...rasanya tu last kot MAs naik..bukan fobia...tapi...
hahahhahaah...(cover2) *tu pn nak kabo

Assalamualaikum.