14/06/14

Alhamdulillah lulus MEDSI

Assalamualaikum w.b.t

Syukur x terhingga ke hadrat Ilahi kerana masih diberi peluang untuk menghirup udara sehingga ini :)

Pada 10 JUN kelmarin .keputusan ujian medsi boleh disemak...Alhamdulillah Mas lepas ujian tersebut.sungguh x sangka..pengsan :3 hehe Sesiapa yang nak semak boleh pergi sini


Hari tu pun x sangka dpt ujian medsi..Boleh baca SINI..Syukur yang teramat sangat Ya Allah..terima kasih kepada rakan blogger yg turut mendoakan Mas ..harap2 Mas lepas pulak untuk temuduga  nanti..walaupun ketaq lutut.takut terkencing kat situ.hahahha..neves.x biasa alami situasi begini :( agak2 dia nak tanya soalan ape..boleh bagi tips sape yang berpengalaman.hehe..thank for sharing :)

Pengalaman jawab MEDSI

1st mas nak cakap ,waktu p tu..rasa sejuk kaki tangan.bila dah hadap komputer nak jawab soalan.rasa gugup tu kurang...Baca soalan pertama mata macam ni dah ha.. o.0 apakah soalan ini.pelik2 je..
Actually Mas xdela jujur sangat soalan itu..hahaha..Soalan itu mcm nak trick kita je sebenarnya..Dia nak bandingkan jawapan yang kita jawab pada bahagian ini sama tak dengan jawapan kita untuk bahagian lain..trick je tu nak tgk pendirian kita tetap ke tidak..Kawan2 pakat ckp Mas jujur ni semasa jawab soalan.rasa nak guling2 pulak.hahaha..

Semua soalan ada 300 soalan..pening memusing jawab soalan.. takut x cukup masa.dia bagi masa sejam je.tapi mas malas nak pk panjang..jawab2.semak balik dan terus keluar dri bilik tu.eh.lupa kene sign dulu tanda kita hadir jawab MEDSI itu....hehhe..kuar 15 minit awal sebelum tamat...

Persediaan Sebelum MEDSI

OK.Malam sebelum menghadiri ujian MEDSI kt Tanjung Malim ,Mas ada download soalan2 yang kawan2  upload dekat group STPM ...Search internet juga..Nak beli buku MEdsi tak ad nak jual dekat kawasan Mas.besala kita dok hulu.payah sikit nak dapat buku2 cenggitu...tapi x apela..dekat internet pn dah cukup memadai.Ok.itu je kot Mas nak cite..


Ape2 pun doakan Mas petah berbicara untuk temuduga pada 19/6/2014 ..Doa kalian amat2 dihargai..Terima Kasih...

Sekian.wsalam :)

8 ulasan:

  1. thniah mas..gudluck interview nnti..

    BalasPadam
  2. Tahniah, semoga berjaya pula dalam temu duga nanti.

    BalasPadam
  3. Tahniah..semoga berjaya ye..bakal cikgu la ni

    BalasPadam
  4. Semoga dipermudahkan ye :) akak doakan dr jauh

    BalasPadam